Savjeti, pitanja i odgovori

Često postavljana pitanja za Husqvarna robotske kosilice

Automower® - Često postavljana pitanja za robotske kosilice. Voger d.o.o.

Razlozi za kupnju kosilice Automower®

Uzima li posjedovanje i rad s kosilicom Automower® mnogo vremena?

Ne, Automower® je vrlo jednostavna za rad. Kontinuirano ćete dobivati dobre rezultate bez ikakvog truda s Vaše strane kao potrošača. Jednom kada ugradite kosilicu Automower®, ona će potpuno nezavisno osigurati da je Vaš travnjak dobro pokošen, bez ikakvog uključivanja s Vaše strane – bilo da ste kod kuće, u uredu ili na odmoru. Vaš travnjak će uvijek biti dobro održavan, ali Vi ne obavljate sam zadatak košenja.

Je li kosilica jednostavna za korištenje?

Da, vrlo je jednostavna. Proizvod je vrlo lagan u usporedbi s klasičnim kosilicama – teži samo 7 do 14 kg. Upravljačka ploča je jednostavna za razumijevanje i rukovanje – jednom kada pokrenete Automower® kosilicu, možete je ostaviti da samostalno radi pomoću vlastitih uređaja.

Je li Automower® bučna?

Uopće ne. Razina buke kosilice Automower® je vrlo niska, od 69 dB(A) do 58 dB(A), ovisno o modelu. Ovo se može usporediti s bukom prosječne klasične kosilice, koja proizvodi buku razine između 95 i 100 dB(A). Automower® možete bezbrižno ostaviti da radi u vrtu, bez brige da će njen rad uznemirivati Vas ili Vaše susjede.

Kakav utjecaj Automower® ima na okoliš?

Pošto Automower® radi na baterije, nema emisije štetnih plinova kao kod klasičnih kosilica, a stvarna potrošnja energije je vrlo niska. Troškovi rada su oko £8-£42 po sezoni za potrošenu električnu energiju, ovisno o veličini travnjaka.

Što ako imate alergije – može li sve to košenje pogoršati alergije?

Upravo suprotno, ako imate alergiju na travu ili pelud, Automower® može biti dobro riješenje za Vas. Pošto ne trebate biti prisutni dok Automower® kosi Vaš travnjak, automatski eliminirate većinu kontakta s pokošenom travom Također, trava se održava tako nisko pokošenom da alergeni ne dospiju u zrak.

Kako koristiti Automower®

Kako ugrađujem Automower®?

Ugradnju jednostavno možete napraviti sami. Samo slijedite upute u korisničkom priručniku. Za to Vam treba 2-5 sati, ovisno o veličini i složenosti travnjaka. Prodavač ili servisna točka također Vam mogu ponuditi i uslugu montaže, iako ona nije uključena u preporučenu maloprodajnu cijenu.

Kako pokrećem i zaustavljam Automower®?

Kada je sustav ugrađen, morate uključiti glavni prekidač, pritisnuti gumb START (ako je raspoloživ) i zatvoriti poklopac tipkovnice. Za zaustavljanje, jednostavno pritisnite veliki gumb STOP.

Trebam li zakopati žicu u zemlju?

Ne. Žicu možete položiti i pričvrstiti na tlo pomoću isporučenih spojnica, koje će nakon nekoliko tjedana prerasti i sakriti trava. Dobar savjet je da na radnom opsegu stroja travu kosite što kraće kako bi se žica što je moguće više približila tlu. Međutim, ako od početka želite zakopati žicu, možete. Preporučena dubina je 3-10 cm.

Što se događa ako zaboravim svoj PIN kod?

Morate se obratiti svom ovlaštenom zastupniku koji će Vam pomoći vratiti PIN.

Odgovarajući vrtovi

Koje je maksimalno radno područje za Automower®?

Automower® može kositi travnjake veličine do 6000 m² +/- 20%, ovisno o modelu i složenosti vrta.

Trebam li još uvijek klasičnu kosilicu?

Ne. Preporučujemo Vam na rubove dodati i trimer kako biste imali savršenu završnu košnju travnjaka.

Što učiniti ako je površina mog travnjaka veća od 6000 m²?

Možete ugraditi dva ili više strojeva jedan pokraj drugog. Imamo mnogo uspješnih “višestrukih” ugradnji diljem svijeta.

Mogu li koristiti Automower® u manjim vrtovima?

Da. Podesite vrijeme košenja da odgovara Vašem vrtu pomoću funkcije mjerača vremena (Timer). U Brzom vodiču možete pronaći vrijeme košenja po satu specifično za model kosilice, što Va

Back to list

Related Posts